Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.
03 Oktober 2017

Bert Prinsenprijs 2017

Bert Prinsenprijs 2017

 

Op maandag 2 oktober 2017 werd tijdens de openingsactiviteit voor de Week van de Opvoeding voor de derde keer de Bert Prinsenprijs uitgereikt. Deze prijs ondersteunt jonge professionals bij het (verder) ontwikkelen van initiatieven op het gebied van opvoedsteun, waar mogelijk en nodig samen met ouders en vrijwilligers.

Uit de twintig inzendingen selecteerde de jury drie genomineerden, Het Familiekrachtcafé, de Opvoedtakel en het Opvoedkwaliteitenspel. De Opvoedtakel won dit jaar.

Wij zijn ontzettend trots op de nominatie en de kans die ons geboden werd om het Familiekrachtcafé onder de aandacht te brengen van professionals en het werkveld. Wij zien het dan ook als erkenning voor ons werk en een mooie steun in de rug. Het juryrapport zegt het volgende:

“Dit initiatief blinkt uit door normalisering. Het onderliggende principe en format van dit initiatief zijn ‘an sich’ niet zo zeer vernieuwend, wel het feit dat het heel lokaal is ingericht. En dat er heel goed gekeken wordt gekeken naar de behoeften van de doelgroep in de lokale setting. Naast ‘bonding’ is er ook sprake van ‘bridging’. En het is er voor iedereen: alle opvoeders zijn welkom in het Familiekrachtcafé. Dit lokale initiatief voor versterken van eigen kracht, ingegeven door ouders zelf is een schoolvoorbeeld van informele, sociale steun. Het mag niet alleen op veel enthousiasme rekenen, met de vormgeving van een eigen stichting wordt ook gewerkt aan evaluatie, borging en overdraagbaarheid.”


Agenda

Herkenbaar?

Ondersteuning

Familiekracht wil ouders en iedereen die betrokken is bij een gezin/familie kennis laten maken met elkaar. Familiekracht laat de kracht uit jezelf en je gezin weer groeien. Door ontmoetingen in verbinding met jezelf en met elkaar.