Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

E-coaching Mijn Familiekracht

Loop je rond met een opvoed- of gezinsprobleem en wil jij daar verandering in brengen? Ben jij gemotiveerd om in 12 weken online gecoacht te worden? Schrik jij niet als je intensief aan het werk wordt gezet door een coach die je niet ziet en spreekt? Dan kan ‘Mijn Familiekracht’, het e-coachtraject van Stichting Familiekracht wat voor je betekenen!

Wat is e-coachen?

E-coachen is de online coachvariant van coachen. Bij e-coachen zie en spreek je de coach niet. In plaats van spreken schrijven de coach en de coachee berichten naar elkaar. Gemiddeld zijn er 1 à 2 contactmomenten per week over een periode van zes tot 12 weken. De berichten worden verstuurd via een beveiligd programma, waardoor de privacy gewaarborgd is. De coachee heeft door middel van een persoonlijke inlogcode toegang tot zijn dossier.

De e-coach

De coach die de online begeleiding verzorgt is een gecertificeerde e-coach. Naast e-coach is deze coach als ‘gewone’ coach werkzaam met gezinnen.  Ook is de coach NOBCO-geaccrediteerd en is aangesloten bij deze beroepsvereniging voor coaches.

Voor wie?

Mijn Familiekracht is voor:

  • personen van 13 jaar en ouder in de gemeente Lingewaard, 
  • die op zoek zijn naar laagdrempelige en digitale ondersteuning voor hun hulpvraag
  • en de beschikking hebben over een computer/laptop met internetverbinding

Wat zijn de voordelen?

Bij e-coaching is het grootste voordeel dat jij en je e-coach tijd- en plaatsonafhankelijk met elkaar aan het werk zijn. Hierdoor zijn er geen reistijden en kan je, wanneer jij dat wil, contact opnemen met je coach. Je hebt in je eigen ruimte contact met je e-coach. Je ziet elkaar niet. Dat heeft als voordeel dat je jezelf kunt zijn. Je schrijft je verhaal aan iemand die je niet kent. Een bijkomend voordeel van schrijven is dat het verhaal van je afschrijft, waardoor je op dat moment al een stap zet. Wat je schrijft kan je herlezen voordat je het verzend en alles wat schrijft kan je gestructureerd teruglezen in je dossier. Je hebt vaker contact met je e-coach. Bij gewone coaching ontmoet je elkaar één keer per week of langer. 

De voordelen op een rij:

  • Je bent tijd- en plaatsonafhankelijk
  • Je bent sociaal anoniem
  • Je maakt gebruik van de kracht van schrijven

Wat zijn de nadelen?

Er worden voornamelijk twee nadelen genoemd over e-coachen. Het ontbreken van oogcontact en het niet kunnen lezen van lichaamstaal. Deze twee nadelen blijken echter in de praktijk niet echt belangrijk te zijn. Het doet er niet toe of er fysiek contact is, als deze nabijheid maar wel via het schrijven tot stand komt. Een derde nadeel kan zijn dat het voor kan komen dat de techniek je in de steek laat. 

Wat levert het mij op?

Door in maximaal 12 weken intensief aan jouw vraag te werken zet je vele kleine stapjes vooruit. Door e-coaching werk je samen met je e-coach aan een blijvende gedragsverandering. De e-coach is online in de buurt als je gaat oefenen met de verandering. Je hoeft dus niet te wachten tot de eerst volgende afspraak.

Meer informatie en kosten

Wil je meer weten over e-coachen, of wat de mogelijkheden zijn voor jou? Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@familiekracht.nu.

Mijn Familiekracht is in 2017 een pilotproject in de gemeente Lingewaard. Hierdoor is Stichting Familiekracht in staat om dit traject in 2017 kosteloos aan te bieden. Stichting Familiekracht vraagt als tegenprestatie deelname aan het montioring- en evaluatietraject van Mijn Familiekracht.  Dat houdt in dat je na afloop van het traject benaderd wordt om je traject te evalueren. Je gegevens worden vertrouwelijk en anoniem verwerkt in de evaluatie van het pilotproject.

Aanmelden

Wil je een e-coachtraject volgen via Mijn Familiekracht? Meld je dan aan via het contactformulier

Wij nemen dan zo snel mogelijk per e-mail contact met je op.

Agenda

Herkenbaar?

Ondersteuning

Familiekracht wil ouders en iedereen die betrokken is bij een gezin/familie kennis laten maken met elkaar. Familiekracht laat de kracht uit jezelf en je gezin weer groeien. Door ontmoetingen in verbinding met jezelf en met elkaar.